Zorg dat ALLE software op je computer regelmatig bijgewerkt wordt!

Microsoft heeft laatst een noodpatch voor het ernstige beveiligingslek in Internet Explorer uitgebracht, ook voor XP welke al een tijdje via “windows Update” te installeren is.

TIP/AANVULLING : Vergeet ook vooral niet de volgende al uitgebrachte updates (voor lekken die minstens zo ernstig zijn maar welke minder in de media genoemd worden) te updaten als je ze thuis rechtsonder in de taakbalk ziet verschijnen:

 

patches

In de media wordt naar mijn idee teveel aandacht besteedt aan lekken in webbrowsers terwijl de lekken die er in de plugins zijn vaak vergeten worden. Een kwaadwillende gebruikt nu juist vaak de lekken in deze plugins om toegang te krijgen tot een computer of netwerk.  Kortom is het belangrijk om naast de Windows updates ook altijd de overige software te updaten omdat oude versies van die software misbruikt kunnen worden door hackers en andere kwaadwillenden om je computer over te nemen.

Zie het volgende YouTube filmpje om te zien hoe makkelijk het is om met bepaalde tools een computer te hacken:

Wanneer je bovenstaand filmpje gezien hebt dan is het wel duidelijk dat zowel de browser als alle plugins in die browser up to date moeten zijn. Kortom geeft het advies van bijvoorbeeld de overheid om bij een lek in een browser over te stappen naar een andere browser een vals gevoel van veiligheid.

Zie ook de volgende 2 links die hierover gaan:

Digitale politie struikelt over Internet Explorer

Een falend waarschuwingssysteem

De moraal van dit verhaal: Update ALLE software op je computer regelmatig en klik de meldingen zoals hierboven in de tekst staan niet zomaar weg maar update ze gelijk waardoor de kans veel kleiner is om gehackt te worden. Je beveiliging is zo goed als de laatste update! Mis je  1 belangrijke update  dan is het vaak al “game over” en had je de moeite voor het updaten van de andere ook belangrijke updates kunnen besparen.

 

Auteur: collinernst

39 jaar | Woont in Amsterdam| werkt in IT Security| |Puur| eerlijk | |Achterhoek/Fc Twente| Voetbal, Beleggen ,gadgets, film, fotografie, Drones, Metaaldetector

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: